#ArtvindeMadeneHayır

#ArtvindeMadeneHayır

Artvin halkı günlerdir Cengiz Holding'in Cerattepe'de yapmak istediği maden ocağına karşı direnişini sürdürüyor. Ülkenin farklı şehirlerinden ise bu direnişe destek veriliyor. 


Dünyanın 100 doğal ormanından birinin yer aldığı Cerattepe'de günlerdir polis ve halk karşı karşıya geliyor. Sebebi ise oldukça tanıdık; sermayenin doğayı talan edecek bir şantiye kurma çabası. Ancak Artvin halkı başta olmak üzere, farklı şehirlerden gelen insanlar Cerattepe'den vazgeçmiyor. Bu süreçte ise 760 kişinin katılımı ile Türkiye'nin en büyük doğa davası Cerattepe için açıldı.

Cerattepe'ye destek vermek için esnaflar camlarına afişler asarken sosyal medyada da Artvin konusu günlerdir en çok söz edilen konuların başında geliyor. Asılan afişlerden bazıları:



(Görseli büyütmek ve kaydetmek için üzerine tıklayın)

(Görseli büyütmek ve kaydetmek için üzerine tıklayın)



Olası bir şantiye ve maden ocağı kurulumunda binlerce ağaç kesilecekken sayısız hayvan da göçe zorlanarak hayvanların yaşam hakları ellerinden alınacak. 


Cengiz Holding'in sahibi Mehmet Cengiz, daha önce "Milletin a...'na koyacağız." sözlerinin kaydıyla medyada yer almıştı. Buna rağmen Cengiz Holding'in "yükselişi" sürdü



Kaynak:

Diken: Türkiye'nin en büyük doğa davası açıldı: 760 kişi müdahil oldu
Diken: Cengiz Holding Cerattepe’de ormanı ele geçirdi: 3 bin 500 ağaç kesilecek


*Metnin tamamı VeganTürkiye'ye aittir. Yararlanılan kaynaklar ve alıntılar bağlantılarla gösterilmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar