İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yaşatmıyor, Öldürüyor



İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yaşatmıyor, Öldürüyor

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde 2 koyunun kesilmesine karşı çıkan hayvan hakları aktivistlerine özel güvenlik ekipleri saldırdı.





Ve Haber'e göre, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde kesim dersinde 2 koyunun kesilmesine engel olmak isteyen aktivistlere, veteriner fakültesi öğrencileri tepki gösterdi. Koyunların öldürülmemesi için direnen hak savunucularına öğretim üyeleri sözlü saldırıda bulunurken özel güvenlik ekipleri ise öğrencilere fiziksel müdahalede bulundu.

Protestoya ve hayvanların kurtarılmasına karşı çıkan bir öğretim üyesine, bir hayvan hayvanları aktivisti: "O bıçak sizin boğazınızda olsa böyle söylemezdiniz, kendinizi bu koyunun yerine koyun, biz buraya bir gün de olsa öldürülmemeleri için hapise atılma riskini göze alarak geldik." dedi.

Çevik kuvvet ve özel güvenlik ekiplerinin mezbahaya girmesinin ardından hayvan hakları savunucuları koyunlara sarıldı. Direnen yaşam hakkı savunucularından bazılarının telefonlarına el koyularak görüntüler silinmeye çalışıldı.

Kaynak:
Ve haber: İstanbul Üniversitesi'nde hayvan hakları savunucularına saldırı!

*Metnin tamamı VeganTürkiye'ye aittir. Yararlanılan kaynaklar ve alıntılar bağlantılarla gösterilmektedir.

Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. saçma sapan konuşmayın Allah aşkına
    işinize gelince vegan/vejeteryan olmanıza saygı duyulsun istersiniz ama hayvansal ürün kullanan insanlara saygı duymazsınız. bakın et yiyen demedim hayvansal ürün dedim neden? çünkü o yazıda aşşağıladığınız veteriner hakimler hayvan ve insan sağlığı adına eğitim alıyorlar yediğiniz (yada yemediğiniz) etinden sütünden peynirinden yumurtasından insanlara bulaşabilecek hastalık barındırmamasından sorumlu. kurban bayramlarında satış kuyrukları oluşan o hayvanlarında marketler gördüğünüz et/süt reyonlarınında hepsinin denetleme ve onaylama yükümlülüğü bu insanların üzerinde. bu hekim arkadaşlar sağlıklı eti hastalıklı etten ayırmayı öğrenemesin boşver biz şansımıza ne düşerse onu yeriz hastalanıp ölürsek te kader napalım diye mi düşünüyosunuz nedir olay.
    bu insanlar okul hayatı boyunca onlarca hayvanın nasıl yaşadığını da nasıl öldüğünüde çok yakından tecrübe ediyorlar siz merak etmeyin. vejeteryan olsada o derslere girip et sağlığın öğrenen de vardır ilgilendiği hasta kurtulamadığında hasta sahibiyle oturup ağlayanıda iyileşmesine yardım ettiği her can için mutlu olanıda. emin olun o insanlar sizin onların yerine düşünmenize hiç mi hiç ihtiyaçları yok.
    kendini insan yada hayvan sağlığına can kurtarmaya adamış gecesini gündüzüne katarak okuyan öğrenen çalışan bu insanlara veya eğitimlerine laf etmeden düşünmek gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin bahsettiğin farklı bir bölüm veterinerler hayvan sağlığı için var insan sağlığı için hayvansal gıdaları denetleyen farklı bölüm

      Sil
    2. Veterinerleri savunman güzel ama kendini hayvan sağlığından daha çok insan sağlığına adamış veterinerler genellikle ziraat kurumlarında çalışan, tek derdi para kazanmak olan veterinerlerdir. Ben hayvanlara hizmet etmek için bu bölümü okuyorum ve kendimi kapasitesi 10 kg süt olan bir hayvana nasıl 30 kg süt ürettirebilirim diye düşünürken hayal edemiyorum. Et sağlığından bahsetmiyorum bile. Yani senin bahsettiğin bölüm zootekni.

      Sil
  2. Yorumun rezaletine gel.Veteriner adayı olarak diyorum ki veteriner hayvan sağlığını korumak için eğitim alır insanları korumak istiyorsanız gidip doktor olacaksınız abuk subuk konuşup saçmalamaya gerek yok.Kimseden saygı dilenmiyoruz.Saygı göstermek zorundasın yoksa bir gün birinden dayak yemen olası.Kimse insanlara hastalık bulaşmasından sorumlu değil.Veteriner ister mezbahada çalışır ister çalışmaz kimse o insanı buna zorlayamaz yani element uydurmayın.Veterinerin kendini insan sağlığına adayabileceğini düşünen organizma veteriner hekimliği doktorlukla karıştırmış belliki.İnsan sağlığına kendini adamak için yanlış meslek seçmiş o halde o şaşkınlar.

    YanıtlaSil
  3. Böyle şeyler belli hayvanlara yapılmalı. Tedavisi olmayan bir sürü hastalık var, bu dersler için böyle hayvanlar kullanılmalıdır. Bir veterinerin öğreneceği son şey öldürmek olmalı.

    YanıtlaSil