ICAM'ın Ölüm Kokan Konferansı Türkiye'de Düzenlenecek

ICAM'ın Ölüm Kokan Konferansı Türkiye'de Düzenlenecek

Bu yıl ikincisi düzenlenecek ICAM - Köpek Nüfusu Yönetimi Konferansı (Dog Population Management) sokakta yaşayan köpekleri tecrit etme hazırlığındaki Türkiye'de düzenlenecek. Hayvan hakları aktivistlerinin ICAM'a tepkisi ise çok açık: "ICAM seni Türkiye'de istemiyoruz!"

İlki geçtiğimiz yıl İngiltere'de düzenlenen ICAM - Köpek Nüfusu Yönetimi Konferansı bu yıl 3-5 Mart tarihleri arasında İstanbul Grand Cevahir Hotel'de düzenlenecek. Ancak Kısırkaya Toplama/Ölüm Kampı ve farklı bölgelerde devam eden benzer toplama kampları göz önünde bulundurulduğunda konferansın bu yıl İstanbul'da düzenlenmesi hiç şaşırtıcı değil. Çünkü sokak hayvanlarına yönelik soykırımın merkezi olarak görülen Kısırkaya Toplama Kampı'nın işlevi ile ICAM'ın önerileri oldukça örtüşmekte.

Sokak hayvanlarının soykırıma yönelik uygulamalara davet eden ICAM, sokakta hayvanların beslenebileceği - çöp konteynerleri dahil - tüm noktalara hayvanların erişimini engellemeyi planlıyor. Türkiye'de yürürlükte olan 5199 no'lu kanun sağlıklı hayvanların kısırlaştırılıp aşılandıktan sonra sokaklarda yaşaması gerektiğini belirtirken ICAM bu kanunun değiştirilmesini öneriyor. 

ICAM'ın sokak hayvanlarının yararına gibi sunduğu öneriler ve uygulamaların sokak hayvanları açısından tehlikesi aktivistler tarafından şu şekilde deşifre ediliyor:


(görsele tıklayarak görseli büyütebilirsiniz)

İlgili haberler ve bağlantılar:

Hayvan hakları aktivistlerinden ICAM'a açık mektup

Köpek Nüfusu Yönetimi Konferansı'na Hayvan Özgürlüğü Savunucularından Tepki - Dağ Medya

(Türkçe) Humane Dog Population Management Guidance 

*Metnin tamamı VeganTürkiye'ye aittir. Yararlanılan kaynaklar ve alıntılar bağlantılarla gösterilmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar