Yaşayan Kütüphane "Vegan"lara Yer Açıyor


Yaşayan Kütüphane "Vegan"lara Yer Açıyor

TOGlu (Toplum Gönüllüleri) Gençler tarafından gerçekleştirilecek Kadıköy Kent Konseyi Yaşayan Kütüphane etkinliği kapsamında "Vegan" kitap başlığına yer verilmesi planlanıyor.

Kadıköy Kent Konseyi Yaşayan Kütüphane etkinliği, TOGlu Gençler tarafından  Kadıköy Rıhtım Şehremaneti Belediye Binası'nda 4-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Anket sonuçları ile belirlenen kitap başlıkları arasına "Veganizm" de girdi. 

Proje ve veganizm konusunda yardımcı olabilecek kişilerin konanelif@gmail.com aracılığıyla iletişime geçmesi gerekmektedir. Azınlıksak azınlık haklarımızı istiyoruz! demek isteyen herkese açık bir çağrıdır.

VeganTürkiye'yle paylaşılan bu etkinlik ile ilgili e-postada aşağıdaki bilgilere de yer verilmiştir.

"YAŞAYAN KÜTÜPHANE HAKKINDA KISA BİR  BİLGİ:Yaşayan Kütüphane etnik, kültürel, mesleki, cinsel kimlikleri ya da sağlık durumları gibi nedenler sonucu önyargılara maruz kalabilen veya toplum tarafından dışlanan insanlara karşı olan önyargıları azaltmak, bir diyalog ortamı yaratmak ve toplumun barış içerisinde yaşamasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen bir ‘İnsan Hakları’ projesidir. Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın en önemli misyonu olan toplumsal barışa katkıda bulunabilme yolunda son derece anlamlı olan bu proje, 2007 yılından beri gerçekleştirilmektedir.Bir insanı kitap gibi okumak…Yaşayan Kütüphane aynen gerçek bir kütüphane gibi işliyor. İlk olarak etkinlik alanındaki standa gidip kayıt oluyor ve bir görevli tarafından okumak istediğiniz kitaba yönlendiriliyorsunuz. İşte Yaşayan Kütüphane’nin farkı da burada başlıyor. Karşınızda okunmak üzere bekleyen bir kitap yerine sizinle sohbet etmek için hazır bekleyen bir insan buluyorsunuz. Toplumun bir kesiminin zihninde "yabancı" veya "öteki" olarak konumlandırılmış bir insan, örneğin eski bir seks işçisi ya da bir transseksüel… Yahudi, Ermeni, Kürt, Alevi, Şizofren, Gay, Eski uyuşturucu bağımlısı, HIV +, Lezbiyen…"

*Metnin tamamı VeganTürkiye'ye aittir. Yararlanılan kaynaklar ve alıntılar bağlantılarla gösterilmektedir.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. harika bir şey bu :-)

    YanıtlaSil
  2. emekler sonuç veriyor. Tüm kafesler kırılacak

    YanıtlaSil