Bizi uyuttunuz, sıra onlarda mı?

Bizi uyuttunuz, sıra onlarda mı?
       11 Eylül 2012 tarihinden bu yana Türkiye'de birçok sivil toplum kuruluşu, bağımsız aktivistler, gruplar, hayvanseverler, yaşam hakkı savunucuları ve siyasi partiler "Ölüm Yasası"na karşı bir araya geliyor.

       2012 yazının başından itibaren hayvan hakları aktivistleri tasarı hakkında hayvanseverleri bilinçlendiriyor. Ancak bu çabalar tasarı ortaya çıkana kadar yeterince dikkate alınmadı. Tasarının meclis komisyonunda yerini almasıyla birlikte sokak hayvanlarının katledilecek olması gerçeğini fark eden herkes ivedilikle örgütlendi.



        30 Eylül 2012 günü sokağındaki kediyi, köpeği zorbacı devlet kanunlarına teslim etmek istemeyen herkes eş zamanlı olarak farklı illerde sokaklara çıkıyor. Bu eylem kesinlikle ideolojiler, siyasi partiler üstü bir eylem olarak gerçekleşiyor. Karalar içinde ölüm yasasına "Hayır" demek için sokaklardayız.

       6 senedir kapınızın önünde baktığınız köpeği veya 1 saattir tanışık olduğunuz hiçbir hayvan yaşadığı bölgeden alınıp katledilmek üzere kafeslere kapatılamaz. Hiçbir kanun, hak, inanç bunu meşrulaştıramaz. Çünkü yaşamak haktır!


*Metnin tamamı VeganTürkiye'ye aittir. Yararlanılan kaynaklar ve alıntılar bağlantılarla gösterilmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar