Vejetaryen Menüyle Tasarruf

Vejetaryen Menüyle Tasarruf

Arizona Maricopa Country Hapishanesi, tasarruf amacıyla mahkumlara vejetaryen menü çıkarmaya başladı. Mahkumlar bu durumdan hoşnut olmasa da hapishane yönetimi menü değişikliği ile 100 bin dolar tasarruf etmeyi planlıyor.

Şerif Joe Arpaio, Arizona Maricopa Country Hapishanesi'nde önümüzdeki 2 ay içinde tamamen vejetaryen menüye geçmeyi hedefliyor. Et yerine soya kullanılmaya başlanan yemeklerden şikayetçi olan mahkumlar yemekleri "domuz yemi" olarak adlandırıyor. 

(http://www.wnem.com/story/23481704/2013/09/20/mcso-jails-go-vegetarian)

Hapishane menülerinden etin çıkarılmasının ne sağlıkla ne de çevreci tutumla ilgisi var. Uygulamanın amacı tamamen tasarruf. Etsiz menülerle 100 bin dolar tasarruf etmek amaçlanıyor. Ancak kim bilir, belki zamanla mahkumlar ve hapishane yönetimi, vejetaryen beslenme için ekonomik gerekçelerin yanında etik, çevreci ve sağlıkla ilgili gerekçeleri de benimser.

Kurumlar Vejetaryen Menülere Sıcak Bakıyor

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ülkelerinde pek çok kamu kuruluşları ve özel kurumlarda vejetaryen menü seçeneği hali hazırda bulunmakta. Ancak bunun yanında bazı kurumlar tamamen vejetaryen beslenmeye geçiyor. 

Örneğin New York City İlköğretim Okulu, sağlıklı beslenmek adına bu yıl, öğrencilerin de desteğiyle tamamen vejetaryen beslenmeye geçti. Tamamen vejetaryen menü servis edilmese de Los Angeles ve San Diego dahil olmak üzere birçok bölgede devlet okulları veya hastaneler etik ve çevresel gerekçelerle Etsiz Pazartesi hareketine katılıyor. 


Kaynaklar:
http://www.ecorazzi.com/2013/09/22/phoenix-jail-goes-vegetarian-saves-money/
http://online.wsj.com/article/AP22c1364727da4ad89659e23c5bb917f1.html



*Metnin tamamı VeganTürkiye'ye aittir. Yararlanılan kaynaklar ve alıntılar bağlantılarla gösterilmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar