Tasarının Geri Çekilmemesi Ne Anlama Geliyor?

Tasarının Geri Çekilmemesi Ne Anlama Geliyor?
"Ölüm Yasası" olarak anılan Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı tepkilere rağmen geri çekilmedi. Ancak bundan sonraki sürece hayvan hakları savunucularının da dahil edileceği bildirildi.

      TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya'nın AA'ya yaptığı açıklamaya göre ölüm yasası, TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevkedildi. Kaya, tasarının tali komisyonlarca revizyonunun ardından Çevre Komisyonunda yeniden gündeme geleceğini de ekledi.



       CNN Türk'ün haberine göre ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tasarının geri çekilmesi yerine tasarı için mecliste bir komisyon kurulmasını istedi. Tasarının değerlendirme sürecinde hayvan hakları savunucularının aktif rolünün olması bekleniyor. Haberler, sosyal medyada "Sevinsek mi üzülsek mi?" şeklinde yorumlandı.

       03 Ekim 2012'de Türkiye'nin Suriye'ye misillemesi ve devam eden süreç sebebiyle ölüm yasası gündemini savaş tartışmalarına bıraktı. Ancak hayvan hakları savunucuları, tasarının hayvan hakları savunucularının görüşüyle şekilleneceğine dair gelişmelere rağmen ve muğlak revizyona karşı hayvan hakları yürüyüşüne katılmakta kararlı. Yürüyüşlerin 7 Ekim'de Ankara, Balıkesir, Kayseri, Kocaeli ve Trabzon'da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Ne olmuştu?
      30 Eylül 2012'de hayvan hakları ve yaşam hakkı adına eşi görülmemiş eş zamanlı yürüyüşler gerçekleştirildi. Hayvan hakları savunucuları kanun tasarısına karşı meydanlarda buluştu ve seslerini meclise duyurmayı başardı. 

       1 Ekim 2012'de tatili biten meclis, açılıştan sonraki gün tasarıyı gündemine aldı. Önce tasarının geri çekildiği haberi, haber sitelerinde ve sosyal medyada geniş yer buldu. Ardından haber ajanslarınca bu haberin doğru olmadığına dair yeni bir haber girildi. 


*Metnin tamamı VeganTürkiye'ye aittir. Yararlanılan kaynaklar ve alıntılar bağlantılarla gösterilmektedir.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. önümüze bizi tatmin edecek kabul edilebilir bir yasa önerisi sunmadıkları sürece yürümeye, sesimizi çıkarmaya devam etmeliyiz

    YanıtlaSil
  2. Arkadaslarmoralimizi bozmayalim, bu kabus geride kalacak tum yuruyuslere katilin ve vaz gecmeyin her karanlik gecenin sonunda gunes dogar

    YanıtlaSil