Dr. Oetker Vegan Ürüne Sahip Mi?

Dr. Oetker Vegan Ürüne Sahip Mi?
Özellikle tatlı denilince akla gelen hazır gıda markalarından Dr. Oetker, vegan ürünlerinin olup olmamasıyla ilgili konuya açıklık getirdi.




        9 Eylül 2012'de Dr. Oetker'den varsa vegan ürünlerinin listesini göndermelerini istedik. Gönderdiğimiz e-postaya kısa sürede detaylı bilgi vereceklerine dair bir e-posta ile yanıt verdiler. Ardından 11 Eylül'de gündeme oturan Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ve sonrasında yaşanan - yaşanmaya devam edilen - süreç ile vegan beslenmeye uygun gıdalarla ilgili konular tamamen geri planda kaldı. 

        Ancak 01 Eylül 2012'de Dr. Oetker'den gelen yeni e-postayı da paylaşmak gerekiyor. Dr. Oetker'den gelen cevaba göre formül gereği hayvansal gıda içermeyen ancak çapraz bulaşma riski olan ürün listesi aşağıdadır: 


1.  Aşure
2.  Jel Bitkisel (tüm Çeşitler)
3.  Pelte Dağ Çileği Tadında
4.  Pelte Mandalina Tadında
5.  Sorbe Limonlu
6.  Sorbe Orman Meyveli
7.  Demirhindi Şerbeti
8.  Tarçın-Karanfil Aromalı Şerbet
9.  Tatlı Sos Meyveli
10. Zerde
11. Tart Jöle


Çapraz Bulaşma Riski Olması Ne Demek?
         Dr. Oetker, yukarıda listelediği ürünlerin özel bir üretim hattında üretilmediğini belirtiyor. Böylece formül gereği hayvansal gıda içermeyen ürünlere üretim aşamasında hayvansal gıda içeren ürünlerin içeriklerinden bulaşma olabilir. 

          Eser miktarda hayvansal gıda içerebilir anlamına geliyor bu durumda. Oysa vegan ürünlerin ayrı bir hatta üretilmesi gerekiyor. Bunun yanında ürünün vegan olduğuna dair ilgili kuruluşlardan sertifika alınması da veganların ürünü tercih sebeplerinden oluyor. 

         Son olarak Dr. Oetker'den gelen bir uyarı: "Lütfen, çapraz bulaşma riskini yayın sırasında hatırlatın."



*Metnin tamamı VeganTürkiye'ye aittir. Yararlanılan kaynaklar ve alıntılar bağlantılarla gösterilmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar